Jornades
contador reloj

Jornades 2017

III JSVE 2017 - Els nous reptes del aprenentatge en l'àmbit universitari

Informació general

Aquesta és la tercera edició de les jornades d'innovació educativa que desenvolupem en el projecte. L'objectiu de les mateixes resideix a presentar i divulgar diferents metodologies, pautes i eines que incorporen innovació en la docència universitària. Enguany cerquem incidir en els reptes que afrontem per a fomentar l'aprenentatge entre alumnes que són natius digitals.
És de destacar que, a més de presentar i divulgar diferents experiències metodològiques adoptades pel professorat davant els constants canvis que es produeixen en les aules, les Jornades comptaran amb un Taula Redona on els estudiants exposaran el seu punt de vista sobre la repercussió que en el seu procés d'aprenentatge té la utilització d'aquestes experiències i/o metodologies.
Creiem que les jornades poden ser molt útils per a la comunitat universitària així que els animem a assistir i participar en les mateixes.

 • Dia: Dilluns 19 de juny de 2017 / 9:30 a 14:00 hores
 • Lloc: La Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia (primer pis).
 • Organitza: Projecte d'Innovació Educativa i Calidat Docent (DocenTIC): “EstadísTIC@ y MatemàTIC@: elaboració de materials interactius per a afavorir el seu aprenentatge i avaluació en els estudis de grau.” (UV-SFPIE_GER16-418142)

Programa

Descarregar

Assistència a les jornades

Les III JSVE estan obertes a tota la comunitat universitària, encara que estan especialment destinades al PDI i PAS. L'assistència és lliure i gratuïta, però limitada a la capacitat de la sala. Per a poder assistir es requereix emplenar el següent Formulari d'inscripció amb data límit el 8 de juny (La inscripció està limitada a la capacitat de la sala). Aquesta inscripció dóna dret a un certificat d'assistència i a un piscolabis durant la pausa-cafè.

Presentació de ponències

Per a la presentació de treballs es requereix emplenar la FITXA corresponent amb data límit el dia 5 de juny. La comunicació de l'acceptació dels treballs serà el dia 9 de juny.

Per a l'exposició de les comunicacions acceptades es recomana la utilització d'una presentació en Power Point emprant la següent PLANTILLA que inclou els logos necessaris de les jornades i de les institucions implicades.

Fotos de les JSVE 2017

DSC_0017.JPG DSC_0033.JPG DSC_0053.JPG DSC_0072.JPG DSC_0075.JPG DSC_0081.JPG DSC_0105.JPG DSC_0109.JPG DSC_0113.JPG DSC_0119.JPG DSC_0123.JPG DSC_0127.JPG DSC_0138.JPG DSC_0140.JPG DSC_0157.JPG DSC_0162.JPG DSC_0163.JPG DSC_0174.JPG DSC_0176.JPG DSC_0180.JPG DSC_0187.JPG DSC_0198.JPG DSC_0206.JPG DSC_0217.JPG

Vídeos de les JSVE 2017

INAUGURACIÓ: En la qual comptem amb la presència de D. Ramón López Marín, Vicerrector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa (UV), Dña. Mª Dolores Montagud Mascarell, Vicedegana de Qualitat (UV) i Isabel López Rodríguez del comité organitzador.

 • Sessió 1TítolPonentsProcedència
  Ponència 1“Utilización de los clickers en las sesiones clínicas del practicum infantil en el grado de odontología de la Universitat de València” Vanessa Paredes Gallardo, Verónica García Sanz, Carlos Bellot Arcís, Filomena Estrela Sanchis, Juan Ignacio Aura Tormos, Natalia Zamora Martínez, Beatriz Tarazona Álvarez, Jose Luis Gandia Franco Facultat de Medicina i Odontologia, UV.
  Ponència 2 “Aprendizaje y evaluación con clickers en Arquitectura” C. Lerma, Á. Mas, V. Blasco, E. Gil, J. Vercher ETS Arquitectura, UPV.
  Ponència 3 “Uso de la herramientas 'Socrative' en docencia presencial como elemento de ayuda para fomentar la participación”Ricardo Ferrís Castell, Ariadna Fuertes Seder, Francisco Grimaldo Moreno, Carlos Pérez Conde ETS d'Enginyeria, UV.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 1
  Sessió 2TítolPonentsProcedència
  Ponència 4 “El aprendizaje experiencial: Una experiencia práctica” Lucía Aparico Chofré, Carla De Paredes Gallardo, María Cristina Escamilla Robla, José María Quilez Moreno Facultad de Ciencias Sociales, Universidad Europea de Valencia y Facultat de Dret, UV.
  Ponència 5 “Research-based learning en la Universidad: una experiencia de innovación docente en el ámbito de la Psicología de la Intervención Social y Comunitaria” Faraj A. Santirso, Manuel Martín-Fernández, Miriam Marco, Viviana Vargas, Marisol Lila y Enrique Gracia Facultat de Psicologia, UV.
  Ponència 6 “Aprendizaje de dirección estratégica a través de metodologías innovadoras: El papel clave de la capacidad de absorción de los estudiantes” Anabel Férnandez Mesa, Julia Olmos Peñuela, Ana García Granero, Víctor Oltra Comorera Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 7 “L`HORT/IEDUCARTS. Desde la renovación docente a la red de innovación” Amparo Hurtado Soler y Ana María Botella Nicolás Facultat de Magisteri, UV.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 2
  • Ponència convidadaTítolPonentsProcedència
   Ponència convidada “El humor como herramienta esencial para el aprendizaje presencial y online” David Postigo RodríguezFacultad de Filología, Univ. de Sevilla.
 • Sessió 3TítolPonentsProcedència
  Ponència 8 “El aprendizaje de la sede electrónica de la Agencia Tributaria para el ejercicio profesional” Fernando Hernández Guijarro Facultat de Dret, UV.
  Ponència 9 “Fomentando la integración del alumno en el aula con Top Hat” Rafael Soler-Muñoz, Rodolfo Hernández-Carrión Escuela de empresarios, EDEM.
  Ponència 10 “MOOC’s: Cómo abordar con éxito asignaturas cuantitativas en el ámbito universitario” Mª Isabel López Rodríguez ,Trinidad Casasús, Antonia Ivars Escortell. Facultat d’Economia, UV.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 3
  Sessió especialTítolEstudiants
  Taula redona “Nuevos tiempos, ¿nuevas metodologías? El dictamen de los estudiantes” Ana Lleó Bono, GECO; Jorge Lucerga Soler, GIB; Sergio Navarro Palacios, ADE + Derecho; Alexandre Rickert Llácer, TADE; Borja Sansano Avaria, GIB.


LogoJSVE2.jpg


Jornades 2016

II JSVE 2016 - Ús de les TIC en innovació docent universitària

Informació general

Aquesta és la segona edició de les jornades integrades en el projecte d'innovació educativa. L'objectiu de les jornades enguany és doble:

 • Presentar i divulgar diferents metodologies que incorporen les TIC en la docència universitària. La fi última de l'ús d'aquesta metodologia ha de ser el d'introduir millores tant quantitatives com a qualitatives en les classes impartides, així com desenvolupar la seua adequació a l'actual era basada en el coneixement, la informació i les noves tecnologies.
 • Oferir un Taller per als assistents sobre els sistemes de votació electrònica o ‘clickers’ i la nova versió de Turning Point 5. Aquest taller pretén ser una introducció al funcionament dels ‘clickers’ i tots els assistents interessats a aprofundir en els usos de l'eina podran inscriure-se a un curs més complet la impartició del qual s'està organitzant per al mes de juliol.

Creiem que les jornades poden ser molt útils per a la comunitat universitària, així que els animem a assistir i participar-hi.

 • Dia: Dilluns 20 de juny de 2016 / 9:30 a 14:00 hores
 • Lloc: La Sala Ignasi Villalonga s'ha canviat per la Sala de Sáchez Ayuso de la Facultat d’Economia (primer pis).
 • Organitza: Projecto d'Innovació Educativa i Calidat Docent (DocenTIC): “EstadísTIC@ y MatemàTIC@: elaboració de materials interactius per a afavorir el seu aprenentatge i avaluació en els estudis de grau.” (UV-SFPIE_RMD15-314322)

Programa

Descarregar

Taller

Manual d'introducció als clickers

Assistència a les jornades

Les II JSVE estan obertes a tota la comunitat universitària, encara que estan especialment destinades al PDI i PAS. L'assistència és lliure i gratuïta, però limitada a la capacitat de la sala. Per a poder assistir es requereix emplenar el següent Formulari d'inscripció amb data límit el 10 de juny (La inscripció està limitada a la capacitat de la sala). Aquesta inscripció dóna dret a un certificat d'assistència i a un piscolabis durant la pausa-cafè.

Presentació de ponències

Per a la presentació de treballs es requereix emplenar la FITXA corresponent i enviar-la a jclickers@uv.es amb data límit el dia 10 de juny. La comunicació de l'acceptació dels treballs serà el dia 13 de juny.

Per a l'exposició de les comunicacions acceptades es recomana la utilització d'una presentació en PowerPoint emprant la següent PLANTILLA que inclou els logos necessaris de les jornades i de les institucions implicades.

Vídeos de les JSVE 2016

 • INAUGURACIÓ: En la qual farà presència D. Ramón López Marín, Vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa (UV), M. Isabel López i Maja Barac del comitè organitzador.
  Sessió 1TítolPonentsProcedència
  Ponència 1“Introducción de elementos innovadores en la docencia del Grupo ARA de Estadística I”Cristina Pardo-GarcíaFacultat d’Economia, UV.
  Ponència 2“Desarrollo y mejora del material docente multimedia en el practicum del Grado de Odontología. Nuestra experiencia tras dos proyectos de innovación educativa de la Universidad de Valencia.”Vanessa Paredes Gallardo, Beatriz Tarazona Álvarez, Natalia Zamora Martínez, Carlos Bellot Arcís, Filomena Estrela, J. Igancio Aura y J. Luis GandíaFacultat de Medicina i Odontologia, UV.
  Ponència 3“Elaboración de materiales compartidos por y para el alumnado e inclusión de actividades de gamificación en el aula.”Julia Olmos Peñuela, Anabel Fernández Mesa y Joaquín Alegre VidalFacultat d’Economia, UV.
  Ponència 4“La utilización de los MOOC como herramienta docente y educativa en las Ciencias Sociales.”Lucía Aparicio ChofreUniversidad Europea de Valencia.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 1
  Sessió 2TítolPonentsProcedència
  Ponència 5“Mejora de los materiales docentes multimedia para el manejo de pacientes especiales en la práctica odontológica.”Esther Carramolino CuéllarFacultat de Medicina i Odontologia, UV.
  Ponència 6“Hacia una renovación metodológica en la Educación Superior: IEDUCARTS y L’HORT 2.0”Amparo Hurtado Soler y Ana Mª Botella NicolásFacultat de Magisteri, UV.
  Ponència 7“Creación de productos y servicios innovadores de Turismo y Negocios Internacionales para el fomento del espíritu emprendedor en el aula de inglés para fines específicos”Beatriz Cerezo Merchán y Ana Sevilla PavónDep. de Filología Inglesa y Alemana, UV.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 2
  Sessió 3TítolPonentsProcedència
  Ponència 8“La economía experimental en el marco de la educación superior. Un ejemplo de experimento en el aula.”Federico Ramírez López y Alfredo Juan Grau GrauFacultat d’Economia, UV.
  Ponència 9“Percepción de utilidad de una rúbrica como estrategia de evaluación y recurso para el aprendizaje en la asignatura de Psicometría: Un estudio piloto”Laura Galiana, María del Castillo Fuentes y Rafael García RosFacultat de Psicologia, UV.
  Ponència 10“El uso de los formularios en línea como herramienta para interactuar con los estudiantes: aplicaciones docentes y de gestión”Belén Garcia Cárceles, Mercedes Gumbau Albert, Antonio Marín García, José Manuel Pastor Monsálvez, Jorge Villagrasa GuarchFacultat d’Economia, UV.
  DISCUSIÓ SESSIÓ 3
  TallerTítolPonentsProcedència
  Taller“Clickers: descubriendo las ventajas de su uso en las aulas”Isabel López Rodríguez y Maja BaracFacultat d’Economia, UV.
  CLAUSURA: Amb la presencia de Dª. Mª Dolores Monteagud Mascarell, vicedegana de Qualitat de la Universitat de València, Antonia Ivars i Cristina Pardo-García del comitè organitzador.

LogoJSVE2.jpgJornades 2015

I JSVE 2015 - Jornades de Sistemes de Votació Electrònica en la Docència Universitaria

Informació general

Aquestes jornades formen part d'un projecte d'innovació educativa. L'objectiu fonamental de les mateixes és la divulgació dels mètodes i resultats obtinguts en diferents aplicacions dels sistemes de votació electrònica o clickers en l'ensenyament i gestió en l'àmbit universitari. Les seues aplicacions són molt diverses des de la motivació de l'alumnat, treballar la resolució de proves de tipus test, el foment de la participació de tots els alumnes, fins al seu ús en el programa "Estudia en Facultat d'Economia".

 • Dia: Dimarts 14 de juliol de 2015 / 10 a 14 hores
 • Lloc: Sala 5P19 de la Facultat d’Economia.
 • Organitza: Projecte d'Innovació Educativa i Qualitat Docent (DocenTIC): “EstadísTIC@ i MatemáTIC@s: elaboració de materials interactius per a afavorir el seu aprenentatge i avaluació en els estudis de grau.” UV‐SFPIE_DOTZE14‐221882

Programa

Descarregar

Assistència a les jornades

Les JSVE estan obertes a tota la comunitat universitària, encara que estan especialment destinades al PDI i PAS. L'assistència és lliure i gratuïta, però limitada a la capacitat de la sala. Per a poder asisitir es requereix la INSCRIPCIÓ dels assistents mitjançant la fitxa corresponent, que haurà de remetre's a jclickers@uv.es amb data límit el 10 de juliol. Aquesta inscripció dóna dret a un certificat d'assisitència i a un piscolabis durant la pausa-cafè.

Presentació de ponències

Per a la presentació de treballs es requereix emplenar la FITXA corresponent i enviar-la a jclickers@uv.es amb data límit el dia 7 de juliol. La comunicació de l'acceptació dels treballs serà immediata.

Manual d'ús

Descarregar

Vídeos de les JSVE 2015

 • INAUGURACIÓ: Contem amb la presència de Dª. Mª Dolores Monteagud Mascarell, vicedegana de Qualitat i de Margarita García Sanchis, representant del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València.
  PonènciaTítolPonentsProcedència
  Ponència 1“Máster-Click: un ingrediente interesante en la enseñanza”Antonia Ivars Escortell, Isabel López Rodríguez y Félix Ruiz Ponce Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 2“Clickers: una buena práctica de autoevaluación” María Dolores Sancerni Beitia Facultat de Psicologia, UV.
  Ponència 3“Los Clickers aplicados a las actividades de la Facultat d´Economia: objetivos, ventajas y beneficios” Fina Atienza Gallego y Antonio Marín García Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 4“Nuestra experiencia con el uso de clickers en la docencia de la patología y la terapéutica dentales” Leopoldo Forner Navarro y Mª Carmen Llena Puy Facultat de Medicina i Odontologia, UV.
  Ponència 5“Mejorando la comprensión de conceptos complejos mediante el uso de los clickers”, Maja Barac Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 6“Pool of knowledge for management courses” Julia Olmos Peñuela y Ana Isabel Fernández Mesa Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 7“Uso de los clickers en las clases de matemáticas” Trinidad Casasús Estellés Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 8“Aplicación de los clickers a la evaluación continua en estadística” María Caballer Tarazona y Cristina Pardo García Facultat d’Economia, UV.
  Ponència 9“Zapeando en clase: ¿es posible aprender y divertirse con un click?” Rosa García Lopera, Luís E. Ochando Gómez y Rosendo Pou Amérigo Facultat de Química, UV.

CLAUSURA: Contem amb la presència de D. Ramón López Marín, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València.

volver