Jornades

[<][<=][=>]Jornades

Jornades 2023
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les IX JSVE 2023
    Vídeos i presentacions de les IX JSVE 2023
Jornades 2022
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VIII JSVE 2022
    Vídeos i presentacions de les VIII JSVE 2022
Jornades 2021
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VII JSVE 2021
    Vídeos y presentacions de les VII JSVE 2021
Jornades 2020
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VI JSVE 2020
    Vídeos de les VI JSVE 2020
Jornades 2019
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Fotos de les JSVE 2019
    Llibre d'Actes de les V JSVE 2019
    Vídeos de les V JSVE 2019
Jornades 2018
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les IV JSVE 2018
    Vídeos de les IV JSVE 2018
Jornades 2017
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Fotos de les JSVE 2017
    Vídeos de les JSVE 2017
Jornades 2016
    Informació general
    Programa
    Taller
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Vídeos de les JSVE 2016
Jornades 2015
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Manual d'ús
    Vídeos de les JSVE 2015

[<][<=][=>][*]

Jornades 2022

VIII JSVE 2022 i II International Conference on Electronic Voting Systems - Fites en educació: lliçons de la pandèmia, modalitats docents i ODS

Informació general

Portem dos cursos acadèmics patint en la pràctica docent les conseqüències, directes i indirectes, de la crisi sanitària provocada per la pandèmia. D'una banda, això ens ha obligat a bregar amb diverses modalitats de la docència, diferents a l'habitual docència presencial. El format de docència íntegra en línia, la docència híbrida organitzada atenent la mena de classes (teoria en línia i pràctiques presencials) o presencial per al professorat qui impartia la matèria des de l'aula, amb una part de l'alumnat assistint presencialment i la resta seguint la classe virtualment des de les seues llars, etc. D'altra banda, aquesta situació ha provocat un increment notable en el volum de treball tant del professorat com de l'alumnat, amb nous reptes per a mantindre l'atenció i la motivació, així com la qualitat del procés ensenyament-aprenentatge i del sistema d'avaluació per a tots dos col·lectius.

Unit a això, és cada vegada més palés que ha d'haver-hi un procés profund d'actualització i revisió dels materials docents que vaja més enllà de la seua adaptació en funció del format de docència o la formació en noves tecnologies i plataformes de comunicació. Per a això és necessari canviar la insostenibilitat del nostre model econòmic actual i perquè aquests canvis calen en la societat també han d'implantar-se en l'educació. L'estudi i introducció dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) del Mil·lenni és clau per a reduir les desigualtats socials i econòmiques, conservar el medi ambient i ecosistemes i assegurar que hi haja un futur digne i inclusiu per a les generacions futures.

Amb tot això, el sistema educatiu està immers en un constant procés de canvi i actualització. L'aprenentatge i l'ensenyament són processos dinàmics que es retroalimenten de la cooperació docent. Per això, també es persegueix la col·laboració i interacció amb el professorat intercanviant opinions, compartint materials en obert i fomentant la discussió constructiva sobre les metodologies i materials elaborats. Seguint aquesta línia convoquem les VIII Jornades de Sistemes de Votació Electrònica (JSVE) i II International Conference on Electronic Voting Systems (IICEVS), un fòrum de discussió i intercanvi, obert a tota la comunitat acadèmica. Donat el caràcter pràctic i l'interés d'aquestes jornades, animem a la comunitat acadèmica a assistir i/o compartir i divulgar presentant les seues investigacions en innovació docent de manera preferent, però no exclusiva, en les següents temàtiques:

  • Elaboració i aplicacions de materials per a diferents modalitats docents,
  • Eines de ludificació,
  • Recursos audiovisuals i Tics,
  • Metodologies actives i innovadores,
  • Adaptació de materials: els ODS,
  • Avaluació de resultats,
  • Aprenentatge i treball col·laboratiu,
  • Bones pràctiques docents.


Considerem que donat el caràcter internacional de les Jornades la modalitat mixta ofereix uns certs avantatges a l'hora de facilitar la participació d'assistents i ponents que no es puguen desplaçar, però que sí que desitgen participar en aquestes. És a dir, animem als participants locals i nacionals a seguir les jornades de manera presencial, però aquells que per residència o qüestions sanitàries no puguen acudir en persona podran participar virtualment.

  • Dia: Dimecres 22 de juny de 2022
  • Modalitat mixta: Presencial i en línia
  • Lloc: La Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia (primer pis) i plataforma virtual (els inscrits rebran un enllaç per al seguiment de les jornades en línia).
  • Organitza: Projecte d'Innovació Docent (PID): “Elaboració de materials interactius i multidisciplinaris per afavorir l’aprenentatge i avaluació en els estudis de grau.” (UV-SFPIE_PID-1639467)
  • Membres del comité científic:

López Rodríguez, Mª Isabel; Universitat de València (Presidenta)
Barac Vuckovic, Maja; Universitat de València (Presidenta)
Arauco Urzagaste, Mónica Graciela; UTEPSA (Bolivia)
Barrios Pérez, Víctor E.; Universitat de València
Belaire Franch, Jorge; Universitat de València
Caballer Tarazona, María; Universitat de València
Calvo Roselló, Esperanza; IES Salvador Gadea (Aldaya, Valencia)
Calvo Roselló, Vicenta; Universitat Politècnica de València
Casasús Estellés, Trinidad; Universitat de València
Gadille, Martine; CNRS, Aix Marseille Université, LEST-UMR7317-Centro de Investigación en Economía Laboral y Sociología del Trabajo (Francia)
Gándara Fierro, Guillermo; ITESM (México)
Juan Sánchez, Ricardo; Universitat de València
Juaristi Besalduch, Elena; Universidad CEU-Cardenal Herrera
Martínez Otero, Juan María; Universitat de València
Masero Moreno, Inmaculada; Universidad de Sevilla
Nagore Lacasa, Pilar; Universitat de València
Palací López, Jesús; Universidad Rey Juan Carlos (Madrid)
Pardo García Cristina; Universitat de València
Rocha, Luciana; Universidade do Porto
Rohr Trushcheleva, Margarita; Universitat de València
Roig Casanova, Marta; Universitat de València
Ruiz Ponce, Félix; Universitat de València
Sainz Sujet, Paola; UTEPSA (Bolivia)
Sánchez Moreno, José Nicolás; Universidad Católica de Colombia
Tamborero Sanjuán, Mª Pilar; Universitat de València
Vitale, Raffaele; Universidad de Lille (Francia)

Programa

Descarregar

Assistència a les jornades

Les VIII JSVE estan obertes a tota la comunitat universitària i educativa, encara que estan especialment destinades al Personal Docent i Investigador (PDI), encara que també dedicades a Personal d'Administració de Serveis (PAS) i estudiantat. L'assistència és lliure i gratuïta, però per a poder assistir es requereix emplenar el següent Formulari d'inscripció amb data límit el 19 de juny. Aquesta inscripció dóna dret a un certificat d'assistència i en la modalitat presencial a un piscolabis en les pauses tant de matí, com de vesprada.

IMPORTANT: Els informem també que les ponències de les Jornades poden ser gravades pel PID per a la seua posterior exposició en la web, de manera que TOTS els assistents i participants que acudisquen en persona hauran d’emplenar i signar el FORMULARI DE CESSIÓ DELS DRETS D'IMATGE que els facilitarem durant la seua inscripció, per poder participar en les VIII JSVE 2022. A més, per als participants de la modalitat virtual aquest consentiment és implícit en accedir a través de l'enllaç proporcionats al contingut de les jornades.

Presentació de ponències

Per a la presentació de treballs es requereix emplenar la FITXA corresponent amb data límit el dia 13 de juny. Totes les propostes seran sotmeses a un procés de revisió per parells i la comunicació de l'acceptació o no dels treballs serà a partir del dia 15 de juny.

Per a l'exposició de les comunicacions acceptades es recomana la utilització d'una presentació en Power Point emprant la següent PLANTILLA que inclou els logos necessaris de les jornades i de les institucions implicades.

Llibre d'Actes de les VIII JSVE 2022

En les VIII JSVE 2022 - Fites en educació: lliçons de la pandèmia, modalitats docents i ODS, s'editarà una publicació on-line de les jornades, concretament un llibre d'actes amb ISBN. La participació en el llibre d'actes és voluntària i independent de la participació com a ponent. Tots els ponents que vulguen que la seua ponència aparega en aquest llibre, hauran d'enviar un resum ampliat seguint el model de la següent PLANTILLA D’ACTES. Advertim que l'equip organitzador es reserva el dret de rebutjar la publicació de les ponències que no seguisquen les indicacions de la plantilla.

L'extensió haurà d'estar compresa entre 1.000 i 1.500 paraules en total, incloent el resum (abstract) i una breu bibliografia. La data límit per a entregar els treballs serà el 4 de juliol. Haureu d'enviar els vostres treballs en el termini indicat a Vicenta Calvo, al correu vcalvo@mat.upv.es

DESCARREGAR LLIBRE D'ACTES

Vídeos i presentacions de les VIII JSVE 2022


INAUGURACIÓ: En la qual comptem amb la presència de D. Francisco Muñoz Murgui, Decano de la Facultat d’Economia, UV. Don Jose Javier Navarro, Director del Servei de Formació Permanent, UV y Dña. Maja Barac del comité científico y organizador.


  • Sessió 1 + Discusión: Aprenentatge col·laboratiu i cooperatiu
    Sessió 1TítolPonentsAfiliació
    Ponencia 1 El Metaverso como herramienta para mejorar la experiencia docente y la interacción entre alumnos de grado en fisioterapia. Resultados de un estudio piloto Vicent Benavent Caballer Facultad de Ciencias de la Salud, CEU
    Ponencia 2Agenda 2030: Rethink Alfafar Katia Esteve Mallent Facultad de Derecho, Empresa y Ciencias Políticas, CEU Cardenal Herrera.
    Ponencia 3Simuladores hápticos en anestesia bucal Berta Garcia Mira Facultat de Medicina i Odontologia, UV
    Ponencia 4Flipgrid como herramienta facilitadora de la comunicación en el contexto del COVID-19 Francisco Javier Ortega-Colomer Facultat d'Economia, UV
    Ponencia 5El Cuaderno del Alumno/a como herramienta para el aprendizaje cooperativo del Acrosport Roberto Sanchis-Sanchis Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, UV


  • Sessió 2 + Discusión: Materials multimèdia i ludificació
    Sessió 2TítolPonentsAfiliació
    Ponencia 1Desarrollo de material multimedia para el Grado de Odontología de la Facultad de Medicina y Odontología de la Universidad de Valencia. Experiencia de nuestro equipo tras ocho proyectos de innovación docente Vanessa Paredes Gallardo Facultat de Medicina i Odontologia, UV
    Ponencia 2Integración de Realidad Aumentada y Kahoot para el aprendizaje de anatomía dental: una propuesta didáctica Sofía Folguera Ferrairó Facultat de Medicina i Odontologia, UV.
    Ponencia 3Análisis de la satisfacción del alumnado con las mejoras implementadas en las sesiones de simulación clínica avanzada en pediatría y neonatología Maria del Rosario Molins i Escrig Facultat d’Infermeria i Podologia, UV.
    Ponencia 4Análisis comparado del uso de TIC en promociones pre-COVID y COVID: un estudio de caso Mª Isabel López Rodríguez Facultat d'Economia, UV.


  • Sessió 3 + Discusión: Autoavaluació i docència quantitativa
    Sessió 3TítolPonentsOcupació
    Ponencia 1 ¿Cómo mejorar la motivación y el rendimiento académico de los alumnos en Diseños de Investigación? El sistema Discentibus Marta Alcaide Facultat de Psicologia, UV.
    Ponencia 2La innovación dentro de la innovación Otra forma de enseñar desde la participación, la acción y colaboración empleando los ODS y el formato TED Talk Lucía Aparicio Chofré Facultat de Dret, UV.
    Ponencia 3Sobre la adecuación de los conocimientos cuantitativos previos de los estudiantes de primer curso en la Facultat d’Economia de la UV Trinidad Casasús Estellés Facultat d'Economia, UV
    Ponencia 4La magia de... “estadistica” (paquete de R) Rosario Martínez Verdú Facultat d'Economia, UV.
    Ponencia 5Género y síndrome del impostor en estudiantes de grado María Caballer Tarazona Facultat d'Economia, UV.


  • PONENCIA INVITADA + Discusión
    • Ponencia invitadaTítolPonentOcupació
      Ponencia invitada “Transversalización de la Agenda 2030 en la docencia: ¿Cómo contribuir a los ODS desde las aulas?” Ana Alcaraz Departamento de Trabajo Social, Facultad de Ciencias Sociales, UV.


  • Sessió paral·lela 4a (Presencial en Sala Manuel Sánchez Ayuso) + Discusión: Eines audiovisuals i digitalització
    Sessió 4aTítolPonentsAfiliació
    Ponencia 1La clase invertida favorece el aprovechamiento del tiempo de clase y la participación: experiencia en el Grado de Nutrición Humana y Dietética Dolores Ortiz-Masià Facultat de Medicina i Odontologia, UV
    Ponencia 2Elaboración de contenidos multimedia para la mejora de la motivación y rendimiento académico Julián Martínez Moya Facultat d'Economia, UV.
    Ponencia 3Una experiencia de innovación docente basada en el aprendizaje tecnocooperativo en el ámbito de la Psicología Social Faraj Abu-Elbar Santirso Facultat de Psicologia, UV.
    Ponencia 4Diseño universal para la instrucción (DUI): el vídeo interactivo Sergio Dolz Ferrer Facultat d'Economia, UV.
    Ponencia 5Nuevas tecnologías e interacción personal en el aula María Jesús García García Facultat de Dret, UV.


  • Sessió paral·lela 4b (En línea y aula 2P04) + Discusión: Ètica i nous recursos didàctics
    Sessió 4bTítolPonentsAfiliació
    Ponencia 1El aprendizaje del buen gobierno en las Ciencias Sociales: Un proyecto piloto sobre los instrumentos de gestión ética en las organizaciones político-sociales Gonzalo Pardo Beneyto Facultat de Dret, UV.
    Ponencia 2Explorando el surgimiento y la evolución de la ciudadanía y la democracia con tecnologías inmersivas Guillermo Gándara, Escuela de Ciencias Sociales y Gobierno Tecnológico de Monterrey (México).
    Ponencia 3Reinventando la enseñanza para el estudio del futuro: bloque Prospectiva escenarios político-económicos internacionales María Del Rosario Tapia Baranda Escuela de Ciencias Sociales y Gobierno, Tecnológico de Monterrey (México).
    Ponencia 4Programa de Responsabilidad Social “Yomasa” Aprendizaje y Servicio Comunitario José Nicolás Sánchez Moreno Facultad de Economía, Universidad Católica de Colombia.
    Ponencia 5Nuevos recursos didácticos para la enseñanza-aprendizaje de las Matemáticas Universitaria en la era digital: Materiales Didácticos Digitales Inmaculada Concepción Masero Moreno Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales, US



CLAUSURA de las VIII JSVE 2022 y II JISVE: Per Dña. Marta Roig, del comité científic y organitzador de les jornades

LogoJSVE2.jpg




volver