Jornades

[<][<=][=>]Jornades

Jornades 2023
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les IX JSVE 2023
    Vídeos i presentacions de les IX JSVE 2023
Jornades 2022
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VIII JSVE 2022
    Vídeos i presentacions de les VIII JSVE 2022
Jornades 2021
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VII JSVE 2021
    Vídeos y presentacions de les VII JSVE 2021
Jornades 2020
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les VI JSVE 2020
    Vídeos de les VI JSVE 2020
Jornades 2019
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Fotos de les JSVE 2019
    Llibre d'Actes de les V JSVE 2019
    Vídeos de les V JSVE 2019
Jornades 2018
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Llibre d'Actes de les IV JSVE 2018
    Vídeos de les IV JSVE 2018
Jornades 2017
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Fotos de les JSVE 2017
    Vídeos de les JSVE 2017
Jornades 2016
    Informació general
    Programa
    Taller
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Vídeos de les JSVE 2016
Jornades 2015
    Informació general
    Programa
    Assistència a les jornades
    Presentació de ponències
    Manual d'ús
    Vídeos de les JSVE 2015

[<][<=][=>][*]

Jornades 2021

VII JSVE 2021 i I Jornades Internacionals sobre Sistemes de Votació Electrònica - Redissenyant el procés d'ensenyament-aprenentatge: digitalització i altres estratègies

Informació general

El sistema educatiu està immers en un procés de canvi i digitalització accelerada per la conjuntura de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19. En molt poc de temps hem experimentat diverses modalitats de la docència. Des de un format 100% en línia, una docència 100% presencial, quan les circumstàncies ho han permés. Així mateix, passant pel format de docència híbrida organitzada atenent al tipus de classes (teoria en línia i pràctiques presencials) o presencial per al professorat qui impartia la matèria des de l'aula, amb una part de l’alumnat assistint presencialment i la resta seguint la classe virtualment des de les seues llars. A més a més en algun moment ens ha tocat combinar formats durant el curs o entre grups en funció de les seues característiques.

És innegable que està situació ha provocat un increment notable en el volum de treball tant del professorat com de l'alumnat. En efecte, el docent ha hagut de formar-se, addicionalment, en noves tecnologies, plataformes de comunicació i adaptar materials, metodologies didàctiques i avaluació en funció del format de docència, en una lluita constant per no perdre pel camí a l'estudiantat. D'altra banda, l'alumnat també s'ha vist impactat pels canvis de format, així com per possibles problemes de continuïtat a causa de qüestions econòmiques, de falta de digitalització o de salut (tant física com mental) que han dificultat en molts casos la seua formació. Tots junts hem fet un esforç per a véncer aquests reptes i dificultats i voldríem que aquestes jornades serviren per a crear una comunitat en la qual compartir les experiències viscudes, permetent-nos, amb això, continuar enriquint i millorant la docència.

Així, i per seté any consecutiu, convoquem aquest fòrum de discussió i intercanvi, obert a tota la comunitat acadèmica, per a compartir i divulgar novetats metodològiques, bones pràctiques docents i l'aplicació de diverses eines innovadores a les aules. Com hem assenyalat, els reptes docents no han fet més que incrementar-se i considerem necessari, més que mai, que hi haja un espai en el qual poder intercanviar les experiències d'innovació docent i mantindre amb això la il·lusió per ensenyar. Donat el caràcter pràctic i l'interés d'aquestes jornades, animem en la comunitat acadèmica a assistir i/o participar presentant les seues investigacions en innovació docent.

Davant l'actual situació sanitària extraordinària ens hem vist forçats a celebrar les jornades en el mateix format de l'any passat: modalitat mixta. És a dir, tots els ponents que tinguen la possibilitat de desplaçar-se acudiran presencialment a exposar les seues ponències, però aquells que per residència o qüestions sanitàries no puguen acudir en persona participaran virtualment. Quant al públic mantenim el format virtual, atés que la situació sanitària no està controlada malgrat el bon ritme de vacunació.

  • Dia: Dimecres 30 de juny de 2021
  • Modalitat mixta: Els ponents de procedència nacional acudiran en persona i el públic podrà participar a través d'una plataforma digital
  • Lloc: La Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia (primer pis) i plataforma virtual.
  • Organitza: Projecte d'Innovació Docent (PID): “Elaboració de materials interactius i multidisciplinaris per afavorir l’aprenentatge i avaluació en els estudis de grau.” (UV-SFPIE_PID20-1352647)
  • Membres del comité científic:
    López Rodríguez, Mª Isabel; Universitat de València (Presidenta)
    Barac Vuckovic, Maja; Universitat de València (Presidenta)
    Botella Andreu, Ana; Universitat de València
    Caballer Tarazona, María; Universitat de València
    Calvo Roselló, Esperanza; IES Francesc Tàrrega ( Castelló de la Plana)
    Calvo Roselló, Vicenta; Universitat Politècnica de València
    Casasús Estellés, Trinidad; Universitat de València
    Dolz Ferrer, Sergio; Universitat de València
    Arauco Urzagaste, Mónica Graciela ;UTEPSA (Bolivia)
    Juaristi Besalduch, Elena; Universidad CEU-Cardenal Herrera
    Martínez Otero, Juan María; Universitat de València
    Nagore Lacasa, Pilar; Universitat de València
    Palací López, Jesús; Universidad Rey Juan Carlos (Madrid)
    Pardo García Cristina; Universitat de València
    Pla Vall, Ángeles; Universitat de València
    Rohr Trushcheleva, Margarita; Universitat de València
    Roig Casanova, Marta; Universitat de València
    Ruiz Ponce, Félix; Universitat de València
    Sainz Sujet, Paola; Oklahoma State University (Estados Unidos)
    Tamborero Sanjuán, Mª Pilar; Universitat de València

Programa

Descarregar

Assistència a les jornades

Les VII JSVE estan obertes a tota la comunitat universitària i educativa, encara que estan especialment destinades al PDI, PAS i estudiantat. L'assistència és lliure i gratuïta, però per a poder assistir es requereix emplenar el següent Formulari d'inscripció amb data límit el 26 de juny (Recordem que el seguiment de les jornades per part del públic es farà en línia). Aquesta inscripció dóna dret a un certificat d'assistència i en la modalitat presencial (per als ponents) a una caixa-piscolabis (tant de matí, com de vesprada).

IMPORTANT: Els informem també que les ponències de les Jornades poden ser gravades pel PID per a la seua posterior exposició en la web, de manera que TOTS els assistents i participants hauran d’emplenar i signar el FORMULARI DE CESSIÓ DELS DRETS D'IMATGE que els facilitarem durant la seua inscripció, per poder participar en les VII JSVE 2021.

Presentació de ponències

Per a la presentació de treballs es requereix emplenar la FITXA corresponent amb data límit el dia 20 de juny. Totes les propostes seran sotmeses a un procés de revisió per parells i la comunicació de l'acceptació o no dels treballs serà a partir del dia 22 de juny.

Per a l'exposició de les comunicacions acceptades es recomana la utilització d'una presentació en Power Point emprant la següent PLANTILLA que inclou els logos necessaris de les jornades i de les institucions implicades.


Llibre d'Actes de les VII JSVE 2021

En les VII JSVE 2021 - Redissenyant el procés d'ensenyament-aprenentatge: digitalització i altres estratègies, s'editarà una publicació on-line de les jornades, concretament un llibre d'actes amb ISBN. La participació en el llibre d'actes és voluntària i independent de la participació com a ponent. Tots els ponents que vulguen que la seua ponència aparega en aquest llibre, hauran d'enviar un resum ampliat seguint el model de la següent PLANTILLA D’ACTES. Advertim que l'equip organitzador es reserva el dret de rebutjar la publicació de les ponències que no seguisquen les indicacions de la plantilla.

L'extensió haurà d'estar compresa entre 1.000 i 1.500 paraules en total, incloent el resum (abstract) i una breu bibliografia. La data límit per a entregar els treballs serà el 10 de juliol. Haureu d'enviar els vostres treballs en el termini indicat a Vicenta Calvo, al correu vcalvo@mat.upv.es

DESCARREGAR LLIBRE D'ACTES

Vídeos y presentacions de les VII JSVE 2021

INAUGURACIÓ: En la qual comptem amb la presència de Na M. Adela Valero Aleixandre, Vicerrectora d’Ocupació i Programes Formatius, UV, En Francisco Muñoz Murgui, Degà de la de la Facultat d’Economia, UV y Na Isabel López Rodríguez Presidenta del comitè científic i organitzador de les Jornades.

Sessió 1 + Discussió: Recursos i ferramentes audiovisuals

  • Sessió 1TítolPonentsAfiliació
    Ponència 1“Recursos audiovisuales para trabajar la postverdad y las fake news” María Angeles Abellán López; Gonzalo Pardo BeneytoFacultat de Ciències Socials, UV.
    Ponència 2 “Aprendiendo desde casa Reanimación Cardiopulmonar (RCP) Pediátrica y Neonatal: Innovación docente en el contexto de la COVID-19” Buck Sainz-Rozas, Pablo; Balaguer López, Evelin; Ruescas López, Manuel; Casal Angulo, Carmen; Tortajada Lohaces, Alejandro; Sánchez Pérez, Andrea; García Molina, Pablo Facultat d’Infermeria i Podologia, UV
    Ponència 3 “El aprendizaje sensorial como estímulo ante la docencia híbrida” Lucía Aparicio Chofré Facultat de Dret, UV.
    Ponència 4 “Desarrollo sostenible y justo como elemento transversal para el aprendizaje en management” Francisco Javier Ortega-Colomer, Julia Olmos-Peñuela, Óscar Llopis, José Luis Ferreras-Méndez Facultat d'Economia, UV.
    Ponència 5 “Estudio de la eficiencia de distintas herramientas aplicadas en docencia remota frente a la COVID-19” Jesús Palací López E.T.S. Ingeniería de Telecomunicación, URJC.
    Ponència 6 “Flipped Classroom y las TIC en la asignatura de Natación del Grado en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte del Campus d'Ontinyent” Alberto Encarnación-Martínez; Ignacio Catalá-Vilaplana; Inma Aparicio-Aparicio; Roberto Sanchis-Sanchis; Borja Ochoa-Puig; Pedro Pérez-Soriano Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, UV.


Sessió 2 + Discussió: Aspectes sòcio-didàctics
  • Sessió 2TítolPonentsAfiliació
    Ponència 7 “Universidad-sociedad, una relación a mejorar” Enric Ramiro Roca, Maria José Roig, Júlia Villaescusa , Carlos Carrera, Regina Bañuls, Mari Carmen Salas, Anna Llopis, José Maria Plaza (Grup Trepitjant) Facultat de Ciències Humanes i Socials, UJI.
    Ponència 8 “Detección del plagio en la Universidad” María Jesús García García Facultat de Dret, UV.
    Ponència 9 “Perfil de los usuarios de un curso online de carácter cuantitativo” Trinidad Casasús Estellés, Mª Isabel López Rodríguez, Félix Ruiz Ponce Facultat d’Economia, UV.
    Ponència 10 “Perspectiva de género en una asignatura de Política Económica” Maja Barac, Mª Isabel López Rodríguez Facultat d’Economia, UV.


  • Sessió 3 + Discussió: Tècniques participatives i gamificació
    Sessió 3TítolPonentsAfiliació
    Ponència 11 “Actividades lúdicas en educación superior: semejanzas y discrepancias según área de conocimiento” Vicenta Calvo Roselló, Mª Isabel López Rodríguez Escuela Técnica Superior de Arquitectura, UPV
    Ponència 12 “Las NTICS como herramientas facilitadoras del trabajo colaborativo e interdisciplinar: el proyecto POLÍTICAS por los ODS” Katia Esteve Mallent; Elena Juaristi Besalduch; Blanca Nicasio Varea; Marta Pérez Gabaldón; Ruth Abril Stoffels; Javier Pinazo Hernándis; Francisco Javier Visiedo Mazón Facultad de Derecho, Empresa y Ciencias Políticas, CEU Cardenal Herrera.
    Ponència 13 “Mejora de habilidades directivas en estudios de máster: el aprendizaje basado en retos del entorno” Cristina Villar, Ana Botella Andreu, José Pla Barber, Germán benito Sarria Facultat d'Economia, UV.
    Ponència 14 “Valoración del estudiantado del uso de los clickers en la docencia” Ángel Soler Guillén; Antonio Marín García Facultat d'Economia, UV.

PONÈNCIA CONVIDADA

  • Ponència convidadaTítolPonents Ocupació
    Ponència convidada “Ludificación: escape room educativo como herramienta de aprendizaje” Pepe Soriano Pedagog especialitzat en tecnologia educativa.


  • Sessió 4 + Discussió: Adaptació a la digitalització
    Sessió 4TítolPonentsAfiliació
    Ponència 15 “Flipped Classroom y Aprendizaje online en la enseñanza de las Matemáticas durante y después de la pandemia COVID-19” Inmaculada Concepción Masero-Moreno Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales, US.
    Ponència 16 “Discentibus: un sistema de enseñanza en línea para la era digital” Marta Alcaide Navarro, Merjema Ertema, Óscar F. García Buelga, Emilia Serra Desfilis, Fernando García Pérez Facultat de Psicologia, UV.
    Ponència 17 “Involucrando al alumnado en tareas docentes” María García Monera Facultat de Matemàtiques, UV.
    Ponència 18 “El impacto del COVID en el trabajo realizado en las Bibliotecas de la Universitat de València” Cristina García Testal, Blanca Llopis Carles Servei de Biblioteques i Documentació, UV.
    Ponència 19 “Evolución de la presencialidad al modelo on-line en el Grado de Odontología en la asistencia a pacientes y en las sesiones clínicas del practicum” Vanessa Paredes, Carlos Bellot, Verónica García, Beatriz Tarazona, Natalia Zamora, Jose Luis Gandia Facultat de Medicina i Odontologia, UV.
    Ponència 20 “Proceso de adaptación a la Educación Remota por Emergencia” Paola Andrea Sainz Sujet, Mónica Graciela Arauco Urzagaste, Roger Mario Lino Valverde UTEPSA.
  • CLAUSURA de les VII JSVE 2021 i les I JISVE: Per Na María Caballer Tarazona del comitè científic i organitzador de les Jornades.


    LogoJSVE2.jpg



    volver