L'objectiu del projecte és determinar si és possible, amb l'ús de les ferramentes Web 2.0, millorar el seguiment i la retroalimentació per part del professorat del treball col·laboratiu desenrotllat pels alumnes, i l'avaluació individual de l'alumne dins del grup.
En l'àmbit laboral, una de les competències que més valoren les empreses és el treball col·laboratiu o en grup. És important que els alumnes aprenguen a treballar amb els seus companys, a escoltar altres opinions, a expressar les seues pròpies, a negociar, arribar a acords, etc.
Hui en dia, en la majoria de les assignatures impartides en els entorns universitaris es fa ús de metodologies docents que desenvolupen este tipus de competències en l'alumnat. Els treballs en grup, puzles, exposicions orals, etc., a més de motivar l'alumne en l'adquisició de coneixements de forma autònoma i col·laborativa, els servix per a millorar esta competencia.
El problema d'estes metodologies residix en la dificultat de realitzar un seguiment del treball fet pels alumnes, així com valorar l'aportació de cada un d'ells en el desenrotllament del mateix."
L'ús de ferramentes web 2.0 per part dels alumnes a l'hora de realitzar eixos treballs, pot, a més d'ajudar als alumnes a resoldre de forma col·laborativa el treball a realitzar, possibilitar als docents a fer un seguiment i avaluació contínua del desenvolupament d'eixos treballs
Per això, este projecte té com a objectiu realitzar un estudi de les ferramentes web 2.0 que poden utilitzar els alumnes per a resoldre de forma col·laborativa els treballs, buscant, d'una banda, realitzar un seguiment adequat d'estos treballs per part del docent, oferint als alumnes una retroalimentació contínua i ràpida del treball fet, i d'altra banda, elaborar una avaluació ajustada al treball que realment ha completat cada alumne. Este fet motiva als alumnes a participar en el desenvolupament del mateix, ja que perceben que seran valorats de forma adequada.
A més, l'ús de ferramentes web 2.0 per part dels alumnes permetrà la divulgació en obert del treball realitzat, permetent que l'aprenentatge dut a terme estiga disponible per a la resta d'alumnes i per al públic en general.