[<][*][=>]I CONGRÉS INTERNACIONAL D'INTERACCIÓ COMUNICATIVA I ENSENYAMENT DE LLENGÜES
Presentació
Àrees de treball
Dates i lloc de celebració
Petició de propostes
Programa
Convalidació per crèdits
Organització
Entitats col·laboradores
Allotjament
[<] [=>][*]
Presentació
Des de la perspectiva de la interacció verbal, i des de la necessitat d'adequar l'activitat docent a les exigències d'una societat multilingüe, el Congrés pretén estimular la investigació i la innovació acollint les aportacions sobre l'ensenyament de les distintes llengües i en qualsevol de les etapes de l'itinerari educatiu. La seua ambició és servir de punt de trobada a les diferents línies de treball i inquietuds que pugnen per dilucidar tant la matèria d'estudi com la intervenció del professor a l'aula i els estils d'aprenentatge dels alumnes.
Enfront de la tendència a establir compartiments estancs entre les matèries i els continguts del currículum lingüístic, la reunió assumeix com una de les seues metes fonamentals impulsar el desenvolupament d'una didàctica integrada que pose en relleu els aspectes comuns a l'ensenyança en el context plurilingüe del nostre sistema educatiu. Així, la intenció és concedir un lloc de privilegi a les propostes comunicatives i pragmàtiques que, des de la superació dels enfocaments limitats al codi i a la norma, postulen la diversitat i l'ús com a eixos de la reflexió sobre el llenguatge.
El Congrés planteja una atenció particular a les contribucions orientades a promoure una alfabetització crítica atenta no sols a les formes lingüístiques sinó també a la seua estreta relació amb les implicacions culturals. A més, contempla que la programació per tasques, projectes i seqüències didàctiques, i també l'ús educatiu de les TIC, són temes ineludibles en una trobada de professors en què la investigació ha de ser considerada com un mitjà indispensable per avançar en la qualitat de l'ensenyament.
En el marc del Congrés tindrà lloc la celebració del simposi Metodología d'anàlisi sobre la interacció en l'ensenyament de llengües organitzat pel Seminari 'L'aula com a àmbit d'investigació sobre l'ensenyament i l'aprenentatge de la llengua', integrat per investigadors d'universitats espanyoles i estrangeres.