- El Projecte d'Innovació Educativa de la Facultat d'Economía, pretén potenciar l'aprenentatge de l'alumne, a través del treball personalitzat d'este, gràcies a l'ús de les noves tecnologies en l'ensenyança.
Amb això es pretén reduir significativament la presència de l'alumne en l'aula, la qual cosa implica una major responsabilitat i esforç per part del mateix, sempre tutorizado pel professor.
En cada un dels cursos s'ha programat el treball de l'estudiant utilitzant com a unitat de còmput el crèdit ECTS (un crèdit ECTS equival a 25 hores de treball de l'estudiant) i distribuint el global d'hores de treball entre les diferents assignatures i activitats (assistència a classes, hores d'estudi, hores de treball en grup, assistència a seminaris, proves d'avaluació, etc.). Este volum d'hores de treball, que se situa en unes 1500 hores anuals (40 hores per 37,5 setmanes) es repartix entre activitats presencials (el 40%) com a assistència a classes, seminaris o tutories i les sessions d'avaluació i activitats de caràcter no presencial (el 60%) entre les que es troben les hores dedicades a la preparació de classes i treballs així com a l'estudi de les matèries.
Este nou sistema de treball delega bona part de la responsabilitat de l'aprenentatge en el propi alumne i és este qui ha d'adquirir consciència de la nova situació ja que la major llibertat per a programar el seu treball ha d'anar acompanyada d'una major responsabilitat. L'estudiant pot, i deu, fixar els seus objectius i utilitzar els recursos que se li proporcionen per a maximitzar el seu rendiment. Evidentment este nou sistema de treball comporta un esforç continuat en l'aprenentatge dels conceptes i habilitats que constituïxen els objectius de les diferents assignatures, però l'experiència en altres facultats, ens porta a l'optimisme i així estem convençuts que, amb una adequada dotació de mitjans, el rendiment acadèmic dels estudiants del PEU d'Economia, pot arribar a ser molt elevat i la seua formació molt més coincident amb les necessitats socials actuals, entre les que destaca iniciativa pròpia i experiències pràctiques.
[<]
Volver
|
|
|