2008-01-07_10-15-32

Projecte TIC per a fomentar les relacions home-màquina

Davant del creixent perfeccionament i complexitat dels dispositius tècnics, el projecte «EASY Interactions» té com a objectiu incrementar la interacció entre l'usuari humà i el sistema tècnic.

Els dispositius tradicionals de control com ratolins, joysticks i pantalles, han quedat obsolets front a altres artil·lugis de les TIC. Per això, han decidit crear altres dispositius com ara, la possibilitat d'un seguiment ocular, anàlisis de moviments, reconeixement de veu, tractament i comprensió de llenguatge natural, cap parlant, diàleg parlant, sistemes de video tridimensional o dispositius tridimensionals de multirepresentació.

L'bjectiu es potenciar la interactivitat entre l'home i la màquina en diversos camps, des de l'entorn de casa i el mèdic fins les aplicacions móvils, passant per l'ajuda a persones majors o amb discapacitats, el transport, la industria i la construcció, la seguretat pública.

La innovació projectada consisteix en millorar les tècniques d'accés semàntic inteligent a la informació i als servicis. Però el projecte encara es troba en una primera fase. Tardarem en poder utilitzar aquestes innovacions.

Andrea Bono Informació extreta de [http://www.faq-mac.com]

volver