2008-01-06_19-28-52

La banca "on-line" apunta a l'alça

En els temps en els quals ens trobem, està clar que aquella dita de 'tot el que no està a la xarxa no existeix' cobra major força si cap. Per això, la majoria dels negocis s'assegura un espai a la globosfera d'Internet al mateix temps que manté la seua tradicional activitat de carrer o d'oficina. D'aquesta tendència tampoc es salva la banca ni els negocis i moviments que aquesta experimenta. Doncs a l'actualitat tasques com consultar el compte bancari o la nòmina es poden fer a través de la xarxa, sense la necessitat de visitar les oficines. Però l'aplicació de les noves tecnologies no suposa exclusivament beneficis per als consumidors, sinó que les entitats bancàries obtenen importants beneficis fent ús de les possibilitats que ofereix Internet.

L'actual panorama de la banca a Espanta és un bon reflex de les possibilitats de les noves tecnologies. Doncs segons informà l'agència Efe, els cinc bancs d'Espanya que operen per Internet amb fitxa pròpia obteniren un benefici net pròxim als 60 milions d'euros fins a setembre de 2007, el que suposa un increment del 67,8% respecte als 34,9 milions aconseguits durant el mateix període de l'exercici anterior. Les beneficiàries d'aquests ingressos són les entitats bancàries 'Uno-e', 'Allfunds', 'Bancopopular-e', 'Openbak' i 'Inversis'. Per a obtenir un balanç positiu al tancament dels diferents exercicis, els bancs (o filials de bancs) que operen a través d'Internet deuen fer un esforç considerable per atraure l'atenció de clients que desconfien, a hores d'ara, de la xarxa en quant es posa en joc la seua butxaca. En aquest sentit, segons un estudi sobre la persuabilitat en banca on-line elaborat per la consultora d'estratègia i marketing digital 'Multiplica', les entitats que millor estan protagonitzant aquesta tasca de promoció són 'La Caixa' i 'Bankinter'.

Informació elaborada a partir de la peça informativa publicada en l'edició impresa del 'Levante-EMV' (2-01-2008 pàg. 55)

CARLES CALATAYUD

volver