2008-01-02_20-31-28

Deu milions de dòlars per a les millors aplicacions per a Android

Patricia Pastor. Google convoca un concurs per a elegir les millors plataformes per a Android (Android Developer Challenge), la seua plataforma de programari lliure per a mòbils.Des del mes de novembre els interessats es poden descarregar el paquet SDK -programa per a realitzar aplicacions compatibles amb els mòbils que utilitzaran el sistema de Google-, però fins ara no s'havia anunciat que les 50 millors plataformes creades tendrien premi. El termini per a presentar els projectes finalitza el proper 3 de març. Es valorarà especialment els projectes relacionats amb les xarxes socials, treball col·laboratiu, missatgeria instantània, jocs per a mòbils, mitjans de comunicació...

Els cinquanta primer rebran 25.000 dòlars, d'aquest, els deu podran obtindre un premi addicional de 275.000 dòlars i altres deu altre de 100.000 dòlars. Açò només a la primera fase del concurs, es preveu una segona fase del concurs durant la segona meitat de 2008 amb més premis. Google vol arribar als deu milions de dòlars en premis.

L'arribada d'Android a les botigues es preveu a la primera meitat de 2008.

Darrere d'Android

Al projecte Androi, Google no està soles, també hi ha tot un conglomerat de trenta-quatre companyies de tecnologia mòbil (Samsung, HTC, Motorola, LG...) i operadors (T-Mobile als EUA, Telecom a Italia, Telefonia a Espanya, China Mobile...)que conformen l'Open Handset Alliance.

El desitg de Google és "construir una plataforma i un univers d'aplicacions aptes per a tots els telèfons mòbils i de codi obert, de manera que tots els programadors puguin servi-se'n per inventar nous usos o millorar les aplicacions dels mòbils".

FONT: vilaweb.cat

volver