2007-12-26_13-33-00

El portal "Youtube" i la plataforma "MySpace" entre les més "teclejades" de 2007

S'acosta el final d'any i aplega l'hora de fer balanç també en les noves tecnologies. Així, es demostra que els cercadors continuen sent una de les eines mes emprades per tot el món que utilitza Internet. Tal vegada, el desconeixement de l'existència d'altres plataformes alternatives que realitzen la mateixa funció és un dels motius d0aquests resultats. I dintre dels cercadors, doncs el portal 'Youtube' (conegut lloc de vídeos) i la plataforma 'MySpace' es troben entre els elements més 'teclejats' pels usuaris de la xarxa.

Aquest fet sense cap dubte, ratifica que els usuaris d'Internet també es mouen per 'estar de moda' i la publicitat en positiu de determinats productes a l'hora d'establir una preferència o, directament, fer ús d'una plataforma o programa en concret en detriment d'un altre.

A menys d'una setmana per a que acabe el 2007 cal repassar quines han estat les plataformes i portals més utilitzats pels usuaris en matèria de tecnologies durant el present any.

En referència als 'cercadors', aquesta paraula ha passat de ser coneguda tan sols per uns grups de persones a condensar en si mateix l'espectacular evolució de la enginyeria de telefonia mòbil en poc més d'un any: el iPhone de Apple encapçalà el llistat de recerques de Google a 2007. Una altra de les tendències de major tirada, la que engloba les xarxes socials, també han tingut la seua correspondència en aquest 'ranking': quatre llocs socials es situaren al 'top 10', entre aquests, Webkinz (segon lloc), un espai d'animals en el qual els usuaris puden jugar on-line, el infantil 'Club Penguin' (sisè), 'My Space' (setè) i 'Facebook' (nové).

Les freqüències de recerca relacionades amb la televisió també foren significatives: en la tercera posició trobem al lloc de notícies 'TMZ', i en la quarta, els joguines e la sèrie 'Transformers'. 'Héroes', programa revelació tant als E.U.A. com a Espanya, ocupa el vuitè lloc en la llista donada a conèixer per Google, que completen amb el portal de vídeos 'Youtube' (cinquè lloc) i la morta estrella americana Anna Nicole Smith (desena posició).

En referència al cercador 'Yahoo', una altra famosa americana, Britney Spears, concentrà l'interès dels navegats i aconseguí situar-se com la més 'teclejada' al llarg del present any. El seu protagonisme no té res de novedós: Spears ha liderat la llista anual de 'Yahoo' en sis dels últims set anys. Altres personatges populars incorporats aquest any han estat Beyonce, Fergie (de 'The Black Eyed Peas'), Jesica Alba i Paris Hilton. També apareixen sèries com 'Naruto' i jocs en la xarxa (la qual cosa si que representa una novetat) com 'RuneScape' i 'Fantasy Football'.

Informació elaborada a partir de peça informativa publicada en l'edició impresa del 'Levante-EMV' (26-12-2007 pàg. 46)

CARLES CALATAYUD

volver