2007-12-12_18-13-30

El cercador espanyol Gennio es postula com una alternativa eficaç als tradicionals Google i Yahoo

Editar continguts i organitzar-los segons les nostres preferències. Doncs la web 2.0. a més de permetre a l'usuari realitzar les taques d'editor i produir informació, en determinats espais, també possibilita que aquests continguts puguen ser ordenats segons les prioritats personals. Aquesta és precisament una de les principals novetats que presenta el cercador espanyol Gennio que permet als seus usuaris la possibilitat d'aportar informació i organitzar-la segons les seus preferències.

Segons els seus creadors, aquesta autonomia proporciona una recerca molts més àgil, ràpida i dinàmica que els cercadors tradicionals. És de suposar que aquesta premissa es complirà sempre i quan els gustos i necessitats dels usuaris siguen semblants, doncs si són molt dispars tal vegada la tasca de recerca resulta més entretinguda. Però, aplegats a aquest punt la pregunta és evident: realment les necessitats informatives i d'oci dels usuaris d'Internet arreu del món són tan diferents com ens pensem, o per contra tenim unes preferències, gustos i inquietuds molt similars?

Gennio, el primer cercador social espanyol, s'ha convertit en una alternativa eficaç front als cercadors tradicionals (Google i Yahho). Amb aquest nou motor de recerca no solament és possible estalviar un 60% de 'clics' per a accedir a la informació, sinó que són els mateixos usuaris els encarregats de portar a terme la tasca de classificar els continguts, el que fa possible, una recerca d'informació més àgil i efectiva. Aquesta nova forma de cercador pot trencar negocis com el de Google o Yahoo, ja que ha enregistrat durant l'últim mes prop de 4 milions de visites, defenen des de Gennio. En aquest sentit, el cas més destacat ha estat la fracasada compra, per part de Yahoo, del lloc social bookmarking denominació del.icio.us, que no ha pogut ser adaptat a Yahoo i es manté, de moment, independent.

Una de las principals novetats que ofereix Gennio resideix en la possibilitat de creació de la selecció 'Laboratorio', un concurs obert de forma continuada i on els usuaris aporten idees per a millorar el sistema de recerca.

Gennio disposa de 20 editors que creen grups especialitzats i d'actualitat, a més de supervisar la qualitat de la informació dels mencionats grups. Així mateix, posseeix una gran quantitat d'estris d'intercanvi social, com una API per a la xarxa social 'Facebook', des d'on es pot cercar i rebre informació referent als interessos de l'usuari.

Informació elaborada a partir de la peça informativa publicada en l'edició impresa del 'Levante-EMV' (12-12-2007 pàg. 68)

CARLES CALATAYUD

volver