2007-12-02_21-46-39

Skype llança un mòbil que permet parlar gratuïtament per Internet

imagen_4725e04ba4977.jpg

La via telefònica fou un element imprescindible per a la implantació d'Internet a nivell mundial, però curiosament, ara és la xarxa la que recorre al cel•lular per ampliar les seues prestacions. Amb aquest propòsit, la companyia de comunicació a Internet 'Skype' ha aplegat a un acord amb un operador per a llançar al mercat un telèfon que permetrà efectuar trucades gratuïtes entre els usuaris de Skype i enviar missatges gratuïtament des de qualsevol telèfon mòbil fins a un client de Skype, sens importar la seua ubicació.

El terminal, denominat 3 Skyphone, és un telèfon de tercera generació desenvolupat de forma conjunta amb Qualcomm que portarà Skype integrat, a més de comptar amb càmera de dos megapíxels, reproductor d'MP3, televisió mòbil i Internet. Conjuntament amb les trucades a través de la xarxa, l'usuari podrà realitzar cridades convencionals i accedir a tot tipus de serveis que l'operador oferirà a través d'Internet.

Està previst que aquest novedós aparell estiga disponible al Regne Unit, Austràlia, Àustria, Dinamarca, Hong Kong, Itàlia, Irlanda, Macao i Suècia abans de que finalitze el present any. En concret, el terminal es començarà a comercialitzar a partir d'aquesta setmana a tendes del Regne Unit per un preu que rondarà les 49,99 lliures.

Segons ha explicat la pròpia companyia Skype, aquesta és la primera vegada que un operador de telecomunicacions ofereix al mercat massiu un mòbil que està constituït expressament per a efectuar trucades gratuïtes a través d'Internet des del cel•lular.

CARLES CALATAYUD ALBERT

Informació extreta de l'edició impresa del 'Levante-EMV' (31/11/2007 pàg. 63)

volver