2008-01-30_11-14-08

Yahoo acomiadarà 1.000 persones

Després de fer públics els beneficis de l'últim trimestre del 2007, amb una caiguda d'un 23%, el portal d'internet Yahoo ha anunciat l'acomiadament del 7% de tota la seva plantilla

El que no ha desvetllat encara l'empresa és quines àrees es veuran afectades ni quan es faran efectius aquests acomiadaments.

Val a dir, però, que el balanç de guanys del 2007 s'ha ajustat a les previsions, malgrat el descens del 12%, fins als 660 milions d'euros. En l'últim trimestre de l'any passat, l'empresa va obtenir un benefici net de 206 milions, un 23% menys que dotze mesos enrere.

El pronòstic per l'exercici del 2008 no és massa optimista i preveu uns ingressos modestos. Davant d'aquest panorama, els analistes s'han mostrat decebuts amb els resultats i les previsions de Yahoo.

Aquest sentiment va fer caure les accions del portal d'internet un 10%, percentatge que s'acumula al descens del 14% dels últims 3 mesos.

El cofundadors i conseller delegat de la companyia, Jerry Yang, ha reconegut que aquest any serà complicat. Una de les mesures per ser "més competitius" és, precisament, la retallada de la plantilla.

Aquesta és la primera reducció de plantilla des del 2001, quan Yahoo va patir les conseqüències de les "punt com" i va haver d'acomiadar 600 persones.

Va néixer com un dels portals de refèrencia, però, el creixement de la competència ha fet que hagi perdut rellevància davant altres webs com Google, Microsoft o les xarxes socials.

Font: http://www.avui.cat Anna Aragó

volver